Jdi na obsah Jdi na menu

Zde je prostor pro diskuzi, vaše dotazy či připomínky, které se týkají organizace motocyklových závodů, ale samozřejmě i pro jakékoliv jiné komentáře :-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pelantice - Těším se na Vás

9. 6. 2010 21:51

Strašně ráda bych Vás všechny pozvala,na letošní Fichtl cup 6 ročník.Udělalo se pár zásadních změn a to,že se změnila trať,zpřísnily se ptavidla pro závod,a rozvynuli se schopnosti pořadatelů :)) Doufáme,že nám bude počasí přát,že se ještě více zůčastní závodníků a diváků než v loni a především stejně fajn nálada jak tomu bylo naposled :) Na všechny se těším tak koukejte dorazit. Pac a pusu ("vopice")

Pelantice - Těším se na Vás

9. 6. 2010 21:48

Strašně ráda bych Vás všechny pozvala,na letošní Fichtl cup 6 ročník.Udělalo se pár zásadních změn a to,že se změnila trať,zpířísnily se ptavidla pro závod,a rozvinuli se schopnosti pořadatelů :)) Doufáme,že nám bude počasí prát,že se ještě více zůčastní závodníků a diváků než v loni a předevšín stejně fajn nálada jak tomu bylo naposled :) Na všechny se těším tak koukejte dorazit. Pac a pusu ("vopice")

biker70 - Pozvánka

16. 5. 2010 22:50

Dobý den zveme vás na závody fichtl a pitbike krosu do Drachkova u Benešova u Prahy 20,6,2010.Více info na www.js14.cz.

Red - Dachlrace 26.9.2009

12. 9. 2009 17:04

Dobrý den,

Dovoluji si Vás pozvat na další závod Dachlrace v Plzni-Křimicích, který se koná 26.9.2009

Budou tři kategorie: klasik, speciál (obě Jawa) a zahraniční (Simson, Dandy apod.)

Více informací naleznete na webových strankách http://www.dachlrace.ic.cz

Aleš - Vlasta - padesátkový válec...

11. 8. 2009 19:22

Zmenšování objemu se dělalo někdy za socialismu, aby se vyhovělo sportovním řádům pro padesátky - když nic jinýho nebylo k sehnání tak se holt musela upravit devadesátka.
V Yamahovým válci je vložka napevno zalitá a vyndat nejde - třeba jako u Pionýra nebo devadesátky. Další je i zdvih. Ten by se taky musel změnit. A ten válec evidentně zkracovanej nebyl.
Stejně tady vedem nesmyslnou polemiku o zmenšování. On už ten jízdní projev byl znatelnej k tomu objemu. Vždyť se ten motor točil sotva do 9000ot.
Navíc použití jiného válce než původního, byť z padesátkovýho Simsona, na fichtla je na všech jinejch závodech nemyslytelná (a zakázaná) záležitost.
A přesvědčovat se o objemu na jinejch závodech nemíňím, tak že protesty podávat tutově podávat nehodlám. Totiž na stejnejch závodech už spolu nepojedem. Tam kde já pojedu, toto pojede tak max. mimo závod. Někomu je jasný o co jde na první pohled.
A že nemůžu dělat víc než podávat protest, to je pěkná blbovina. Můžu se třeba v klidu natáhnou na kavalec a takový blboviny hodit za záda.
Už mě nebaví stejný řeči dokola.
A.

Vlasta - Yamaha válec

10. 8. 2009 20:24

Tak není vyločeno že je válec předělanej z 80 na 50, viděl sem na vlastní voči předělanej válec Jawy 90 na obsah 50, nebyl to žádnej problém. Jedině jak se přesvěčíš je max to že až zase bude na nějakejch závodech, tak podáš protest, nic víc dělat nemůžeš.

Aleě - fichtl

8. 8. 2009 9:34

Tak jsem na stránky http://www.fichtlcupchrastovice.estranky.cz/
přidal do fotoalba vhodný stroj na ročník 2010

Aleš - Yamahový válec

1. 8. 2009 10:49

Ahoj Vlasto, Ten válec jsem si vyfotil a nedalo mě to, poslal jsem ty fotky známejm, co dělaj Yamahu. Padesátka to tutově není. Je to něco postaršího a v tý době DT 50 jezdili vzduchový chlazení - docela je znám, měl jsem to doma. Ještě než dostalo DT 125 přívěru, vypadali válce z 80 a 125 téměř stejně.

Vlasta - Souhlas s Alešem

24. 7. 2009 13:23

Plně souhlasím s Alešem až na námitky na vodníka pana Kincla, válec může být klidně z yamahy dt 50 protože vodníky také dělaly. Dále bych také upozornil na tu bezpečnost, je to sice braný jako sranda ale kdyby ta slečna na tom čer. mustangu náhodou napřiklad nezvládla tne skok a hopla by někam do diváků nebo dolů tak jí ten kloubok asi neochrání a připomínám že lidí co se zmrzačilo nebo dokonce zabilo na fichtlu bylo už taky pár desítek nely stovek a jely třeba jenom pro trávu. Jinak sou to docela pěkné závody.

Jawetta - Jen takový blábolení

12. 7. 2009 0:03

Zdary,tak já tedy reaguju na výzvu "PRO VŠECHNY". Jsem toho názoru že tyto závody mají být pro srandu a myslím že většina lidí z této akce odjížděla s úsměvem na tváři. Najdou se ale i lidé, kteří začínají do těchto závodů rýpat jako to třeba dělá i tady Aleš. Přečetl jsem vaši diskuzi na netu a vycházím pouze z toho, nevím jestli není ještě něco dalšího v pozadí. Ale je dobře že se tady tyhle problémy řeší. Já jsem se letošních závodů účastnil a z mého pohledu to bylo zvládnuté na jedničku. Jak už jsem psal, jsem rád že se tam sešli lidé co se tam sešli, že jsme vypili co jsme vypili a byla sranda. Ale v zájmu všeobecného zlepšování úrovně závodů je takovýchto připomínek třeba. I když mě osobně by to stačilo, aby to příště bylo tak jak to bylo letos:-), jde mi spíš o tu kulturní část než řešit tisíciny sekundy. Trochu také vidím do organizace jedné podobné akce jinde a vím jak je těžké všechno ukočírovat když se to všechno najednou rozrůstá a rozrůstá do obřích rozměrů. Přináší to problémy mezi účastníky a organizátory a co hůř i mezi samotnými organizátory a hádanice je na světě. At už to ale bylo při letošních závodech v Chrašťovicích jak chtělo, já jsem tady žádné pnutí nepociťoval, naopak na mě dýchla svobodná atmosféra dokreslená perfektní zapálenou partou lidí, která se umí ztmelit a udělat tuto nezapomenutelnou akci, kde byla výborná nálada. A to je podle mě to hlavní, to by se mělo cenit... Ukažte mi jinou akci kde se na jednom místě míchá výborná nálada, setkání starých známých, tmelení kolektivů a radost s výbornou muzikou. No, moc jich neni co? :-D

Pavel - Ahoj

8. 7. 2009 19:58

Když má někdo třeba větší trysku v karburátoru, je to úprava nebo není? Pravidla zní: bez úprav motoru a jeho součástí. O rámu není také žádná zmínka, takže může být centrál?,jiné tlumiče?,laděný výfuk?,drapáky?,atd.

Drago - PRO VŠECHNY

4. 7. 2009 23:38

Napište už konečně Alešovi také svúj komentář. Nic Vám to neudělá, když už jste na těchto stránkáchá, aby jste také přispěli svým komentářem.

Drago - Pro Aleše

4. 7. 2009 23:30

Prosím tě, na odpověď pro tebe ani nemusím čerpat ze znalostí z průběhu závodu. Tvůj a i ten další stroj, který popisuješ ve svém komentáři, skončil v OPENech. My máme svoje pravidla, ale určitě se poučíme do dalšího ročníku závodú. Jen nevím, jestli tvůj BLOG http://www.fichtlcupchrastovice.estranky.cz/
přispěl k lepší organizaci. Každopádně pokud se týká časomíry, tak určitě je možnost změřit čas na tisíciny sekundy. Jenže problém je v tom, že startovací zařízení je uzpůsobené na hromadný start a měření je prováděno na sekundy. Pokd by se pozvala profi časomíra, okamžitě by zápisné stoouplo o stovky korun. A to my určitě nechceme. Tohle je závod pro lidi, co se chtějí hlavně bavit a každý, kdo se chce na tomto podílet je vítaný.
Aleši, jestli nechceš pořispět k příštímu ročníku jako pořadatel, tak určitě přijeď přispět se svým streojem OPEN.

Drago - Vena Šafařík

4. 7. 2009 22:47

Ahoj Aleši. Tak mi konečně spadl kámen ze srdce. Jestli je tohle tvůj seznam nedostatků, tak to jsem klidnej. To ti snadno odpovím na naše nedostatky.

http://www.fichtlcupchrastovice.estranky.cz/

alesmoto - plním, co jsem slíbil....

3. 7. 2009 12:19

http://www.fichtlcupchrastovice.estranky.cz/

Dobrý... - Wild Swines

29. 6. 2009 9:19

Nazdárek, akce byla opět velice povedená, musíme pochválit. Stánky bez front, super muzika a hlavně parádní atmosféra, kterou lze nasát jedině v Chrašťovicích na Fichtliádě. Už se těšíme na příští ročník:-)
Team Divokých Sviní

Pavel - Pravidla

25. 6. 2009 10:32

Mrkněte na pravidla používaná v našem okolí: www.fichtelrabi.wbs.cz/Pravidla_zavodu.html
Také měření vrtání a zdvihu prvním třem na bedně fungovalo./Dolany, Volyně /JČ/. Sundat hlavu není velký problém.

Pavel - Pravidla

25. 6. 2009 9:44

To, co bylo špatně,dle Aleše si také rád přečtu, zatím jsem z jeho komentářů nic nepochopil.

Aleš - Odpověď Jardovi

25. 6. 2009 9:14

Ahoj Jardo, Sám moc dobře vím, co je to za práci a dlouhodobý starosti uspořádat takovou akci. Taky se podílím na přípravě podobných závodů, tak moc dobře vím, o co jde. Nemám tudíž sebemenší zájem dělat komplikace.
To, co bylo špatně, můžu klidně sepsat. Radit ani nikomu moc nechci – hlavně tímto způsobem. Bylo by jiný, kdyby jsem se na této akci osobně podílel. Na hodně závodech jsem viděl práci pořadatelů a povětšinou ji sledoval víc ze stránky pořadatelské, než jako běžný účastník. Každá taková akce má ale nějaký jasně daný pravidla – to pak předchází jakýmkoliv nejasnostem.
Jestli zbude čas, něco sepíšu, kde to bude více konkrétně. Čau Aleš

Jarda - Aleš a přihláška

24. 6. 2009 22:32

Ahoj aleši pročítám si tvoje připomínky a pořád mi není jasné o co ti jde když budeš konkrétní a napíšeš co jsme udělali špatně tak jse rádi poučíme v našem zájmu je aby jsme vše udělali v tom nejlepším vědomím jak nám umožnují podmínky tenhle fichtl cup vzniknul pro srandu u nás na vesnici po čase jse to rozrostlo do těcto rozměrů a věřmi že jstím strávíme spoustu času s přípravou a ještě jednou zdůraznuju že nechceme nikoho poškodit tak čau a bud konkrétní nebo příště když budeš mít zájem tak přijed to snáma připravovat a možná to vše uvidíš v jiném úhlu pohledu tak Ahoj Jarda